Προγράμματα Χρηματοδότησης που τρέχουν τώρα:

ABEC's Blog

Στο ρυθμό των παρατηρήσεων της τρόικας ξαναφτιάχτηκαν τα «νέα ΑΔΙ»

E-mail Εκτύπωση PDF

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η πρόταση της ΡΑΕ για την συνολική αναδιάρθρωση του Μηχανισμού Διασφάλισης Επαρκούς Ισχύος στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι επαφές της Αρχής με τα εμπλεκόμενα μέρη έτσι ώστε τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου να έχει σταλεί στο ΥΠΕΚΑ η τελική ποσοτικοποιημένη πρόταση της ΡΑΕ και παράλληλα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Περισσότερα...

Μ. Πίου: «Πρόστιμο» 100 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει στην Gazprom η ΔΕΠΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

«Πρόστιμο» αξίας εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να κληθεί να πληρώσει η ΔΕΠΑ στους Ρώσους, επειδή δεν θα απορροφήσει φέτος την ελάχιστη ποσότητα φυσικού αερίου, την οποία είναι υποχρεωμένη να αγοράσει για το 2014, βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε με τη Gazprom τον περασμένο Μάρτιο. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης βρίσκεται ήδη σε επαφές με τη ρωσική πλευρά, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να διευθετηθεί το όλο ζήτημα, που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες τόσο για την εταιρεία όσο και για τους πελάτες της.

Περισσότερα...

Απένταξη από το ΕΣΠΑ της ανάπλασης στην Πανεπιστημίου και στο Φάληρο

E-mail Εκτύπωση PDF

Στον πάγο βάζει η Κομισιόν την ανάπλαση της Πανεπιστημίου με την προβλεπόμενη επέκταση του τράμ στην πλατεία Αιγύπτου και τρια έργα του υπουργείου Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας το Βήμα, που επιβεβαιώνει και το Rethink Athens, η Κομισιόν απέστειλε τελεσίγραφο στην Αθήνα απαιτώντας την απένταξη των συγκεκριμένων έργων απο το ΣΕΣ (το νέο ΕΣΠΑ).

Περισσότερα...

Φωτοβολταϊκά: Κλείδωσε το net metering - στη Βουλή αμέσως μετά το ΝΣ για το αέριο

E-mail Εκτύπωση PDF

Η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του θεσμού της αυτοπαραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ και του συμψηφισμού (net metering), παρότι το ΥΠΕΚΑ έχει καταλήξει, δεν μπορεί να υπογραφεί πριν την υπερψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για το φυσικό αέριο, στο οποίο υπάρχει και η διάταξη για την απαλλαγή των αυτοπαραγωγών από το ΕΤΜΕΑΡ για το αυτοκαταναλωνόμενο ρεύμα. Αυτό δηλώνουν αρμόδιοι παράγοντες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναμένεται άμεσα η υπογραφή της απόφασης.

Περισσότερα...

Σελίδα 4 από 333

You are here: ABEC's Blog