Προγράμματα Χρηματοδότησης που τρέχουν τώρα:

ABEC's Blog

Οι όροι του προγράμματος επιδότησης για μετατροπή συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου σε αερίου

E-mail Εκτύπωση PDF

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση του προγράμματος επιχορήγησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες. Το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση των υφιστάµενων συστηµάτων θέρµανσης πετρελαίου, µε στόχο τη µείωση των εκποµπών αερίων ρύπων µέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστηµάτων θέρµανσης των κατοικιών.  Η Υ.Α. υπογράφηκε από τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3071/14.11.2014.

Περισσότερα...

«Πάγος» στην απόφαση για net metering μέχρι να κλειδώσει το νομοσχέδιο για το αέριο

E-mail Εκτύπωση PDF

Η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του θεσμού της αυτοπαραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ και του συμψηφισμού (net metering), παρότι το ΥΠΕΚΑ έχει καταλήξει, δεν μπορεί να υπογραφεί πριν την υπερψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για το φυσικό αέριο, στο οποίο υπάρχει και η διάταξη για την απαλλαγή των αυτοπαραγωγών από το ΕΤΜΕΑΡ για το αυτοκαταναλωνόμενο ρεύμα. Αυτό δηλώνουν στο energypress αρμόδιοι παράγοντες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναμένεται άμεσα η υπογραφή της απόφασης.

Περισσότερα...

Η τρόικα αποδέχεται 100 δόσεις και μειώνει το δημοσιονομικό κενό

E-mail Εκτύπωση PDF

Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για να παραμείνει ως έχει η ρύθμιση χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. 

Κατά πληροφορίες,  η τρόικα έκανε δεκτό να περιοριστεί το δημοσιονομικό κενό, που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, στο 1,7 δισ. ευρώ για το 2015. 

Περισσότερα...

Deutsche Bank: Καθοριστικοί για την Ελλάδα οι πρώτοι μήνες του 2015 - Ανησυχία από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

E-mail Εκτύπωση PDF

Καμπανάκι ότι παραμένει ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, χτυπά η Deutsche Bank σε έκθεσή της. Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, οι πρώτοι μήνες του επόμενου έτους, 2015, αναμένεται να είναι καθοριστικοί για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα καλείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2015.

Περισσότερα...

Σελίδα 5 από 333

You are here: ABEC's Blog