Προγράμματα Χρηματοδότησης που τρέχουν τώρα:

ABEC's Blog

ΟΟΣΑ: Μη ευνοϊκές οι συνθήκες για καινοτομία στην Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση PDF

Την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα, από το 2008, στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στην παραγωγή καινοτομίας, επισημαίνει σε έκθεση του ο ΟΟΣΑ.

Όπως τονίζεται οι ευρύτερες συνθήκες για καινοτομίες απέχουν από το να θεωρηθούν ευνοϊκές, μεταξύ άλλων λόγω έλλειψης κεφαλαίων ανάληψης επενδυτικών κινδύνων (venture capital).

Παράλληλα υπογραμμίζονται οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει τις συνθήκες προώθησης καινοτομιών ως μέσο για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Περισσότερα...

Windows: Εκλεισε χρόνιο κενό ασφαλείας

E-mail Εκτύπωση PDF

Το πρόβλημα εντόπισαν ερευνητές της ΙΒΜ

Ένα σημαντικό κενό ασφάλειας που υπήρχε απαρατήρητο επί 19 συναπτά έτη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft (από τα «Windows 95» και μετά), έγινε επιτέλους αντιληπτό και έκλεισε.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις, ότι κάποιος χάκερ είχε πάρει είδηση την «κερκόπορτα» όλο αυτό τον καιρό και την είχε αξιοποιήσει -αλλά ποιος μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος; Από την άλλη, καθώς το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε πλέον, οι αναλυτές φοβούνται επιθέσεις χάκερ σε υπολογιστές που δεν έχουν ακόμη «κατεβάσει» τη σχετική ενημέρωση ασφάλειας.

Περισσότερα...

Άνω κάτω λόγω... ΕΝΦΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε τροποποίηση του σχετικού νόμου θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση, προκειμένου να εξαιρεθούν τελικά από τη ρύθμιση των 72 έως 100 μηνιαίων δόσεων όλες οι απλήρωτες -ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες- δόσεις του ΕΝΦΙΑ, καθώς και οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του φόρου εισοδήματος του 2014.

Αν και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου διέψευσε χθες την έντονη φημολογία που υπήρχε ότι μετά τις πιέσεις της τρόικας θα αλλάξει η ρύθμιση, τελικά πέρασε της… τρόικας, με την κυβέρνηση να εκθέτει στην ουσία την κ. Σαββαΐδου.

Περισσότερα...

ΔΝΤ: Ο χαμηλός πληθωρισμός απειλεί την ευρωζώνη - Να προχωρήσει η ΕΚΤ σε αγορές κρατικών ομολόγων

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Ταμείο προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους οι οποίοι συνδέονται με τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή Για πτωτικούς κινδύνους στην ευρωζώνη προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καλώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αναλάβει δράση, σε περίπτωση περαιτέρω υποχώρησης του πληθωρισμού. Το ΔΝΤ προέβλεπε τον Οκτώβριο ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη θα φθάσει το 0,8% το 2014 και το 1,3% το 2015.

Περισσότερα...

Σελίδα 9 από 333

You are here: ABEC's Blog