Προγράμματα Χρηματοδότησης που τρέχουν τώρα:

ABEC's Blog

Γιατί οι Βέλγοι βλέπουν… Ελλάδα - Τι σηματοδοτούν οι συμφωνίες ΔΕΣΦΑ - Fluxys και ΡΑΕ - CREG

E-mail Print PDF

Κοιτάζει νότια προς Ελλάδα, και όχι τυχαία, η εταιρεία Fluxys, δηλαδή ο Βελγικός ΔΕΣΦΑ, εκτιμώντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην περιοχή μας ενός περιφερειακού gas hub που θα εξυπηρετεί τη ΝΑ Ευρώπη, ενόψει και της έναρξης λειτουργίας του αγωγού TAP.

Κι αυτό καθώς η Fluxys εκτός του ότι λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα gas hubs στην Ευρώπη, αποτελεί με ποσοστό 16% και έναν από τους μετόχους του TAP που από το 2019-2020 και μετά θα αρχίσει να μεταφέρει το αζέρικο αέριο, μέσω της Ελλάδας, στην κεντρική Ευρώπη.

Read more...

"Σήμα" από το Παρίσι περιμένει το Χ.Α.

E-mail Print PDF

Με μικρές εναλλαγές προσήμου κινείται η εγχώρια αγορά την Τρίτη, ενώ αδιαμφισβήτητα στο προσκήνιο της σημερινής και αυριανή συνεδρίασης θα είναι οι όποιες εξελίξεις έρθουν από τις διαπραγματεύσεις Τρόικας – Αθήνας στο Παρίσι (ξεκινούν στις 14.00) , ενώ στο παρασκήνιο θα βρίσκονται τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου όπως της Τρ. Πειραιώς και του ΟΠΑΠ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. 

Η μεταβλητότητα είναι πιθανόν να είναι... παρούσα προς το τέλος της συνεδρίασης και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Read more...

Σκρέκας: Kαταργούνται οι άδειες λειτουργίας για 897 επαγγέλματα

E-mail Print PDF

Μόνο με αναγγελία έναρξης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο θα μπορούν πλέον να ξεκινούν τη λειτουργία τους μεταποιητικές επιχειρήσεις σε 103 βιομηχανικές δραστηριότητες που συνδέονται με 897 επαγγέλματα, μετά την δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκρέκας στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4262/2014.

Read more...

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές κοστίζουν ακριβά στην τσέπη μας

E-mail Print PDF

Μήπως σας στοιχίζει... ακριβά κάθε φορά που χρησιμοποιείται το πιστολάκι για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, ή το τάμπλετ σας για να σερφάρετε στο ίντερνετ; Η μήπως έχετε παλιές ηλεκτρικές συσκευές που «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος;

Ερεύνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το τι ανεβάζει τους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος.

Read more...

Page 2 of 333

You are here: ABEC's Blog