ΚΝΧ Αυτοματισμοί – BEMS

Η ΑΒΕC μας αποτελεί πιστοποιημένο και διεθνώς αναγνωρισμένο ΚΝΧ Partner. Η τεχνολογία ΚΝΧ είναι η μοναδική παγκοσμίως η οποία υποστηρίζεται από περισσότερες από 340 κατασκευαστικές εταιρίες, μία τεχνογνωσία με ανθρωποδίκτυο  με περισσότερα από 40.000 πιστοποιημένα μέλη σε όλον τον κόσμο και περισσότερες από 7.000 ομάδες προϊόντων. Το πρωτόκολλο KNX είναι, στην ουσία, η διασύνδεση των ηλεκτρολογικών λειτουργιών ενός κτιρίου σε ένα ενιαίο δίκτυο BUS το οποίο προγραμματίζεται μέσα από ένα εξειδικευμένο λογισμικό, το ETS. H τεχνολογία αυτή επιτρέπει τη συγκέντρωση, σε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ενός ευρέως φάσματος λειτουργιών ενός κτιρίου, όπως ο έλεγχος του φωτισμού, των ηλεκτρικών ρολών, της θέρμανσης, του κλιματισμού, του αερισμού, της διαχείρισης φορτίων και καταναλώσεων, τηλεχειρισμούς και κεντρικές εντολές κάθε είδους.

Αυτό δημιουργεί ένα αποδοτικό σύστημα το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ατομική ανάγκη.  Δια μέσου των γραμμών bus, οι αισθητήρες, όπως για παράδειγμα οι ανιχνευτές κίνησης και οι θερμοστάτες, δίνουν οδηγίες στους ενεργοποιητές, για το τι θα ελέγξουν, για παράδειγμα το φωτισμό, τη θέρμανση ή τον κλιματισμό στο σπίτι. Οι χρήστες του ΚΝΧ είναι σε θέση να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατανάλωση ενέργειας και τις δυνατότητες βελτιστοποίησής της ανάλογα με τους τρόπους χρήσης της. 

Με το KNX, υπάρχει η δυνατότητα για πιο λεπτομερείς επιλογές σχετικά με την υπεύθυνη χρήση της ενέργειας, όχι μόνο της ηλεκτρικής, αλλά και της θερμότητας, της χρήσης νερού, καθώς και των ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Πολλά ανάλογα εξαρτήματα KNX είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά.

Η ΑΒΕC αναλαμβάνει την εγκατάσταση KNX συστήματος, τόσο σε οικιακό όσο και επιχειρηματικό περιβάλλον, με αναλυτικές τεχνικές και ενεργειακές μελέτες με πλήρη τεκμηρίωση ενεργειακής εξοικονόμησης.

Twitter

Πρόσφατα Newsletters

Newsletter

Εγγραφή για λήψη ενημερώσεων.