Περιβάλλον & Βιοποικιλότητα

Στον τομέα του σχεδιασμού και διαχείρισης έργων Περιβάλλοντος η εταιρεία ABEC έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια δυναμική, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες από τον προκαταρκτικό σχεδιασμό ενός έργου, την περιβαλλοντική αδειοδότησή του έως και την παρακολούθηση της υλοποίησης του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της βιοποικιλότητας προκειμένου η ABEC να συμβάλλει στην παροχή τεκμηριωμένων καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων στα θέματα προστασίας της βιοποικιλότητας της χώρας.

Στην ABEC πορευόμαστε με υπευθυνότητα, ακεραιότητα και ευελιξία. Η εξειδικευμένη ομάδα μας συνδυάζει τις δεξιότητές της με την τεχνολογία για την επίλυση των προβλημάτων και την επίτευξη των στόχων των πελατών της.

Οι Υπηρεσίες μας:

Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε)

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αποτελούν βασικό πυλώνα των υπηρεσιών της ABEC τα τελευταία χρόνια. Η βαθιά μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία των μηχανικών μας εγγυώνται την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών μας.

Τα μέλη του προσωπικού μας, μέσα από την εκπόνηση πολυάριθμών μελετών, έχουν αναπτύξει ευρεία τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενεργειακών έργων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, τουριστικών εγκαταστάσεων κ.α.

Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε)

Η ABEC αναλαμβάνει την εκπόνηση ΣΜΠΕ (Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) με στόχο την αποτελεσματική και αποδοτική λήψη αποφάσεων, διασφαλίζοντας ότι η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος λαμβάνονται υπόψη στον σχεδιασμό πολιτικής και την κατάρτιση προγραμμάτων και σχεδίων.

Τα στελέχη της ABEC διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην εκπόνηση μελετών ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) σχεδίων και προγραμμάτων, διασφαλίζοντας την συμμόρφωση των μελετών με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.

Ειδικές Οικολογικές Αξιολογήσεις (Ε.Ο.Α.)

Η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση (ΕΟΑ), συνοδεύει Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δραστηριοτήτων εντός προστατευόμενων περιοχών, και εμπεριέχει κυρίως την εξέταση της «δέουσας εκτίμησης» των επιπτώσεων ενός έργου σε μια περιοχή του Δικτύου Natura 2000 (άρθρο 6 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ).

Η ABEC αναλαμβάνει την εκπόνηση Ειδικών Οικολογικών Αξιολογήσεων για ένα ευρύ φάσμα έργων σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000 (ΕΖΔ/ ΖΕΠ). Στα πλαίσια υλοποίησης των Ε.Ο.Α περιλαμβάνονται εκτενείς εργασίες πεδίου, από στελέχη/ ειδικούς επιστήμονες της εταιρείας ή/ και επιλεγμένους εξωτερικούς συνεργάτες (π.χ ορνιθολόγους, ειδικούς σε ζητήματα τύπων οικοτόπων, κ.λπ.).

Βιωσιμότητα, Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και συνιστά μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας, που απαιτεί άμεση δράση και συνεργασία μεταξύ τοπικών, περιφερειακών και εθνικών αρχών όλης της υφηλίου. Ο μετριασμός της κλιματικής αλλαγής και η προσαρμογή σε αυτή μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Η ABEC προσφέρει υπηρεσίες συμβούλου για την εκπόνηση Μελετών και την Υποστήριξη Έργων Περιβαλλοντικής Πολιτικής σε Ο.Τ.Α, Υπουργεία και Δημόσιους Φορείς , αποτελόντας αξιόπιστο πυλώνα υποστήριξης τους σε ζητήματα Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

Υπολογισμός Ανθρακικού Αποτυπώματος (CO2)

Ένας κοινός στόχος των εταιρειών σε όλο τον κόσμο είναι να αντιστρέψουν την τάση της συνεχούς αύξησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Για να συμβάλουν σε αυτόν τον στόχο, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να προσδιορίσουν και να μετρήσουν τις πηγές των εκπομπών τους, πριν εφαρμόσουν σχέδια για τη μείωση των επιπτώσεών τους. Η ABEC προσφέρει υπηρεσίες αναφοράς αποτυπώματος άνθρακα, σύμφωνα με τα ISO 14064, 14065 και 14066 για τον εντοπισμό, την ποσοτικοποίηση και την παρακολούθηση τριών κατηγοριών εκπομπών που συμβάλλουν στο αποτύπωμα άνθρακα μιας εταιρείας, όπως ορίζεται από το Πρωτόκολλο GHG. Επιπλέον προσφέρει υπηρεσίες αναφοράς αποτυπώματος άνθρακα σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες υποστήριξης για την εκπόνηση Δημοτικών Σχεδίων Μείωσης Εκπομπών (Δη.Σ.Μ.Ε.) σε Δήμους, σε πλήρη εναρμόνιση με τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο (Ν.4936/2022).

Βιοποικιλότητα

Η ABEC παρέχει μια ευρεία γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων που έχουν ώς στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας. Η Βιοποικιλότητα αποτελεί έναν από τους κύριους τομείς δραστηριοτήτων της ομάδας μας, η οποία έχει να επιδείξει ένα εξαιρετικό portfolio αντίστοιχων μελετών σχετικά με την παροχή τεκμηριωμένων καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων στα θέματα προστασίας της βιοποικιλότητας της χώρας.

Τα μέλη του προσωπικού μας, μέσα από την εκπόνηση πολυάριθμών μελετών, έχουν αναπτύξει ευρεία τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε ζητήματα που αφορούν την Βιοποικιλότητα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της οικολογικής αξίας έργων σε όλα τα στάδια υλοποίησης, από την αρχική σύλληψη και την αδειοδότηση, την κατασκευή, την λειτουργία, έως και την παύση λειτουργίας / απόσυρση / κατεδάφιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Χρειάζεστε βοήθεια για να ενσωματώσετε την διάσταση του περιβάλλοντος στις δραστηριότητες σας;

Η Εταιρεία

Η Δραστηριότητα μας

Ακολούθησε μας